IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa celebra la Festa de Sant Antoni d’Abat 2022

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa celebra la Festa de Sant Antoni d’Abat 2022

15/02/2022

La festivitat torna amb il·lusió després de la seua suspensió des de l'inici de la pandèmia per la Covid-19

La Festa de Sant Antoni d'Abat, patró dels animals, va tornar a celebrar-se este passat cap de setmana al municipi després de la seua suspensió en 2021 a causa de la pandèmia per la Covid-19. A pesar que la seua commemoració estava planejada per a el mes de gener passat amb motiu de la seua festivitat, des de l'entitat local es va decidir posposar la programació per l'alta incidència acumulada de casos que es va tindre després de les festes nadalenques. 

Un acte organitzat per la Penya El Carro de Massanassa, l'inici de la celebració va ser el dissabte 12 de febrer al migdia amb el recorregut dels cavalls i l'entrada dels pins per a realitzar la foguera que va tindre lloc el mateix dia a les 20:00 hores després de la Missa en honor al Sant en la Parròquia Sant Pere Apòstol.

El matí del diumenge 13 de febrer, des de la Penya es va convidar a la resta d'entitats d'altres municipis i se'ls va convocar a les 11:00 hores en la Partida del Divendres per a realitzar un recorregut pel municipi al compàs dels carros amb els cavalls. A l'acte van acudir des de localitats com Montserrat, l'Oliveral-Castellar, Sueca, Sollana, Paiporta, Catarroja, Albal, Beniparrell, entre molts altres. Tota una ocasió on, xiquets, xiquetes, joves i adults, van demostrar el seu mestratge i domatge. La marxa va finalitzar al migdia en la Plaça Regne de València, on es va produir la benedicció a les mascotes i animals.

"A causa de la Covid-19, enguany no s'ha fet la tradicional xocolatada de la Penya. És un acte que ja va tenint un arrelament al nostre poble que vam haver de paralitzar per prevenció i seguretat dels nostres veïns i veïnes, però enguany l'hem tornat a reprendre amb il·lusió i d'una manera prudent", expressa Paco Comes, alcalde de Massanassa.

Afegeix, a més, l'agraïment a tota la població per la seua compressió davant la suspensió dels actes durant la pandèmia, així com a la Penya El Carro perquè "gràcies al seu treball i organització han aconseguit fer-lo possible".

Tot un èxit de jornada que va estar acompanyada amb la presència de A Quatre Quaranta, grup de músics i músiques de Massanassa, per a amenitzar els recorreguts amb les seues melodies a base de la dolçaina i el tabal. Així mateix, es va establir un recorregut segur amb l'objectiu de protegir els animals amb corts de circulació als carrers del municipi durant el camí de les mascotes cap a la seua benedicció.

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.