IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. L'Ajuntament de Massanassa intensifica i millora el servici de neteja i de recollida de residus urbans

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

L'Ajuntament de Massanassa intensifica i millora el servici de neteja i de recollida de residus urbans

23/02/2022

La localitat compta amb 40 punts nets de recollida de fem, la incorporació del contenidor marró i l'ampliació de la neteja viària, labors reflectides en l'augment d'inversió del pressupost.

L'Ajuntament de Massanassa té un contracte signat amb l'empresa FOVASA per un període de huit anys i amb un pressupost de 721.014 euros (amb IVA), per a millorar i ampliar el servici de neteja i la recollida de residus urbans en el municipi. 

L'entitat local ha volgut mostrar el seu agraïment a l'equip humà de l'empresa de neteja del municipi en un acte on s'ha reunit a tots els operaris i operàries per a donar l'enhorabona pel servei facilitat.

A Massanassa, comptant amb una plantilla de catorze persones, es realitza la neteja viària als carrers tots els dies de la setmana, incloent reforç a les vesprades, en una estructuració de sis zones de neteja incloent el Polígon Industrial de la localitat. Dos dies a la setmana es duu a terme la neteja de les àrees per als vianants, calçades, parcs infantils, mobiliari urbà i punts geogràfics de contenidors a través d'una mànega amb aigua i detergent a pressió, sobretot en aquelles zones que requereixen majors nivells de desinfecció i neteja. La granera del servici que ofereix l'empresa és totalment elèctrica i els divendres a la vesprada es fa una neteja intensiva en el Polígon Industrial.

Pel que respecta a la recollida de residus, es fa tots els dies de la setmana amb contenidors de càrrega lateral de 3.200 litres. A més, l'any passat 2021 es va implementar en el municipi el contenidor marró per a la recollida selectiva de matèria orgànica domèstica i/o urbana. Un pas més en matèria de reciclatge per a tancar el cercle del reciclatge integral dels residus urbans i un progrés més en vies d'aconseguir una major sostenibilitat.

Estos contenidors marrons serveixen per a depositar restes de menjar, pòsits de café, tovallons i paper de cuina usat, restes d'horta i jardineria, suro natural, entre una altra mena de matèries orgàniques. Compten amb una capacitat total de 2.200 litres i tenen implementats un pany de clau tipus AGA incentivant així un correcte ús amb l'objectiu d'obtindre un residu d'alta qualitat sense impropis. D'altra banda, la recollida dels estris es produeix un dia a la setmana, mentre que la recollida de cartó, envasos i orgànica de les grans productors del municipi es produeix dos dies a la setmana.

"La neteja viària és fonamental i és per això que des de l'ajuntament hem potenciat esta àrea fent un pas més enllà en la neteja, així com en el reciclatge de residus ampliant la partida pressupostària per a esta labor. S'ha invertit el doble i això pot veure's en el nou sistema de contenidors de fem i la recollida de residus urbans, a més de la incorporació del contenidor marró en les diverses illes de contenidors del nostre poble", expressa Paco Comes, alcalde de Massanassa.

Així mateix, durant els pròxims dies, s'establiran nou punts nets urbans (o mini ecoparcs): cinc situats en diverses localitzacions de la població i quatre en espais interiors d'edificis públics. En estos punts, el veïnat de Massanassa podrà depositar elements com a bombetes, CD's, tintes d'impressora, piles, carregadors, comandaments de televisió o càpsules de café.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.