IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa s'adhereix a la campanya del cens d'ADN caní de la Mancomunitat de l'Horta Sud

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa s'adhereix a la campanya del cens d'ADN caní de la Mancomunitat de l'Horta Sud

29/11/2022

El període per a sol·licitar el bo gratuït per a realitzar la prova d'ADN serà fins al 31 de desembre d'enguany

L'Ajuntament de Massanassa s'adhereix a la campanya presentada per la Mancomunitat de l'Horta Sud per a crear un cens d'ADN caní municipal que millorarà la identificació dels animals en cas de robatori o pèrdua, així com també controlar la pràctica incívica de l'abandó de la femta canina en la via pública de la localitat.

Els veïns i veïnes de Massanassa, així com de la resta de municipis dels 20 que conformen la comarca, poden sol·licitar fins al 31 de desembre de 2022 un bo gratuït per a la realització de la prova de l'ADN del seu gos en les més de 60 clíniques veterinàries adherides al programa. La prova és totalment indolora per al ca, on s'extrau l'ADN a través de la pròpia saliva. Les clíniques veterinàries de Massanassa són les següents:

  • Miscota (Av. Generalitat Valenciana, 18),
  • Consultori Veterinari Divendres (Pl. Parc Camp del Túria, 6),
  • Veterinaris Massanassa (C/Doctor Gil López, 35),
  • Vetfamily (Av. Blasco Ibáñez, 140) i
  • Clínica Veterinària Arenal (C/Concepció Arenal, 22).

 

La sol·licitud del bo pot realitzar-se de manera telemàtica a través de la pàgina web en el botó de "Accés Ciutadans". La persona propietària haurà d'emplenar els camps indicats que consisteixen a introduir el microxip, nom de l'animal i trets, telèfon mòbil, adreça, entre altres dades identificatives.

Després de la validació de les dades per l'ajuntament, s'enviarà un SMS al propietari o a la propietària per a sol·licitar cita amb una de les clíniques veterinàries i fer la prova gratuïta. Per a la realització de les proves en les clíniques, el termini finalitzarà el pròxim 31 de gener de 2023. Després de la finalització del període voluntari per a sol·licitar el bo gratuït, les persones propietàries hauran d'abonar el preu de la prova marcat en 36,40 euros.

A més, es farà lliurament a cada ca inscrit en el cens genètic municipal, d'un carnet identificatiu de l'animal i una xapa amb un codi QR que permetrà accedir al nom del gos, al telèfon de la persona propietària i també a la seua adreça de la localitat on pertany.

La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa també amb els ajuntaments en l'homogeneïtzació de les ordenances de tinença d'animals de cadascun d'ells per a estendre l'obligació que les mascotes estiguen registrades en el nou cens d'ADN caní. Esta nova ordenança, que aprovaran tots els consistoris, establirà també la mateixa sanció per als comportaments incívics de no recollir la femta dels animals. La femta abandonada als carrers podran ser comparades amb el nou cens i d'esta manera es podrà localitzar als infractors.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.