IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Biblioteca Pública Municipal. Nou número de la guia de lectura de Bibliomassa

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Biblioteca Pública Municipal. Nou número de la guia de lectura de Bibliomassa

27/01/2022

Selecció de llibres relacionats amb l'Holocaust

Amb motiu del Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust, des de la Biblioteca Pública de Massanassa s'ha realitzat un nou número de la guia de lectura de Bibliomassa i que està a la disposició de totes les persones usuàries.

Cada any, el 27 de gener, la UNESCO rendeix tribut a la memòria de les víctimes de l'Holocaust i ratifica el compromís de lluitar contra l'antisemitisme, el racisme i tota altra forma d'intolerància que pugua conduir a actes violents contra determinats grups humans. El 27 de gener es commemora l'alliberament el 1945 per les tropes soviètiques del camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau; l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar oficialment esta data Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. 

La resolució partix de la Declaració Universal de Drets Humans, que condemna totes les formes d'"intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats, sobre la base del seu origen ètnic o creença religiosa" a tot el món. 

En 2022, el tema que guia la memòria i l'educació sobre l'Holocaust és «Memòria, Dignitat i Justícia». La commemoració i educació sobre l'Holocaust són un imperatiu mundial a la tercera dècada del segle XXI. L'escriptura de la història i l'acte de recordar aporten dignitat i justícia a qui els autors de l'Holocaust pretenien aniquilar. Protegir el registre històric, recordar les víctimes i desafiar la distorsió de la història que sovint s'expressa en l'antisemitisme contemporani són aspectes fonamentals per reclamar justícia després dels crims atroços.

L'Ajuntament de Massanassa se suma a esta iniciativa i manifesta el seu compromís de suport a les víctimes de qualsevol forma d'intolerància i a mantindre la memòria de les víctimes perquè mai no torne a passar. 

Les mans esteses, descarnades,
s'aferren a la vida amb crits perduts.
La xemeneia crepita.
El cel està baix i gris i groc.
Respirem les cendres disperses al vent.
Trenta anys després
perfore, commoguda, l'espès mur de la meua memòria.
perquè totes estes mirades
que demanen esperança
no es convertixquen
en pols.

Magda Hollander-Lafon.

Biblioteca Pública Municipal
País Valencià, 5, 2n pis
96 125 19 61 | biblioteca@massanassa.es 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.