IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
  1. Portada >
  2. Viure Massanassa >
  3. Seguretat Ciutadana >
  4. Funcions

Seguretat Ciutadana

tornar

Funcions

SEGURETAT VIAL

Les actuacions de la Policia Local en aquesta matèria s'encaminen cap a la millora de la fluïdesa i la seguretat del trànsit de vehicles i vianants als carrers de Massanassa. Per a això, compleixen amb les següents funcions

Investigació i prevenció d'accidents

Una de les principals missions de la Policia Local de Massanassa és la investigació dels accidents i la instrucció dels corresponents atestats.

En les dependències de la Policia Local, situades en l'Ajuntament, al llarg de les 24 hores del dia, pot dirigir-se qualsevol ciutadà implicat en un accident de trànsit en el qual s'hagen produït danys personals i vulga declarar o presentar denúncia. També són ateses les persones que desitgen declarar com a testimonis sense estar implicats directament.

Control d'alcoholèmia

Un elevat nombre d'accidents de trànsit té relació amb el consum de begudes alcohòliques. Les actuacions de Policia Municipal en aquest aspecte tenen un caràcter eminentment preventiu, realitzant controls a les zones properes als centres recreatius. Aquest seguiment s'estén a tots els accidents de trànsit on es registren ferits i a la conducció negligent, estant els conductors obligats a sotmetre's a la prova.

SEGURETAT

Prevenció de la drogoaddicció

Perseguir el tràfic de drogues, entre elles les denominades "de disseny" i la prevenció del consum d'alcohol per menors són tasques primordials per a bona part de les dotacions municipals de seguretat.

Vigilar i evitar la presència de traficants en els voltants dels col·legis ja és un servei diari per a la Policia Municipal.

Prevenció de robatoris i atracaments

La integritat física dels ciutadans i la defensa de les seues propietats defineixen dos amplis grups d'actuació en matèria de seguretat i en innombrables ocasions la col.laboració ciutadana resulta ser l'inici d'actuacions afortunades que se salden amb la detenció dels autors de fets delictius.

Auxili primari a malalts

L'atenció ràpida i immediata de persones ferides o malaltes en la via pública és un servei que es repeteix amb freqüència com a conseqüència directa del continu patrullament al llarg de les 24 hores del dia. L'atenció facultativa segueix a aquest primer moment de la intervenció policial, després de l'avís urgent a SAMUR i el corresponent trasllat fins a un centre hospitalari.

Col·laboració amb Protecció Civil en cas de catàstrofes

En totes aquelles situacions de risc per a la seguretat de les persones i dels seus béns, la Policia Municipal desplega un dispositiu en coordinació amb Protecció Civil, amb objectius tan essencials com fitar la zona sinistrada, facilitar la urgent evacuació dels ferits i mantenir lliures els accessos per als serveis d'emergència.

VIGILÀNCIA ADMINISTRATIVA

Detecció d'avaries en la via pública

El quefer quotidià dels agents en l'espai urbà assignat per al seu servei permet un coneixement molt aproximat de l'estat i condicions de funcionament de tots els elements localitzats en la via pública, donant a conèixer als serveis corresponents eventuals anomalies en les instal.lacions d'aigua, gas o electricitat, per exemple.

Control de la venda ambulant il.legal

Des de fa temps, la Policia Municipal ha adquirit un autèntic compromís en benefici del consumidor perseguint i evitant la venda ambulant il.legal d'articles que, una vegada detectats, són posats fora de circulació per prevenir, sobretot en el cas dels productes peribles, riscos greus per a la salut.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.