IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa instal·la 11 contenidors per a la recollida d'oli de cuina domèstic

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa instal·la 11 contenidors per a la recollida d'oli de cuina domèstic

01/01/2023

Esta acció permet donar una segona vida a l'oli de cuina usat, ajudant així a la cura del medi ambient i creant un model més sostenible i circular en el municipi

L'Ajuntament de Massanassa i l'empresa Remittel, que forma part de Selev Biogroup, instal·len 11 nous contenidors destinats a la recollida separada i gestió de l'oli de cuina usat en l'àmbit domèstic en la localitat, repartits estratègicament en tota la població. 

En la signatura del conveni per a la posada en marxa d'este servici han estat presents l'alcalde de Massanassa, Paco Comes; i el gerent de Remittel, Norberto Soro. Per part de l'Ajuntament, Paco Comes ha assenyalat que "suposa un pas en la recollida de residus, amb onze nous punts que permeten recollir l'oli amb major facilitat per a reciclar, que al final és importantíssim".

L'alcalde també ha afegit que "continua sent una aposta mediambiental per l'economia circular, per al que hem signat un conveni amb l'empresa Remittel, que va ser triada a través d'un procés de selecció".

Mentrestant, el gerent de Remittel, Norberto Soro, ha indicat que l'empresa ha sigut l'"adjudicatària de la licitació de la gestió de la recollida d'oli usat domèstic de Massanassa de la qual hem signat este conveni pel qual s'instal·laran contenidors en localitzacions estratègiques per a cobrir tot el radi de la població en zones com a col·legis, supermercats i places".

Es tracta de contenidors estancs, preparats especialment perquè no existisquen ni fugides ni vessaments. Remittel realitza un seguiment d'incidències 24 hores i posa a la disposició dels usuaris i usuàries un telèfon d'atencióTelèfon d'incidències: 96 120 06 90.

Esta acció va permetre donar una segona vida a l'oli de cuina usat, ajudant així a la cura del medi ambient i creant un model més sostenible i circular en el municipi.

S'ha de depositar l'oli usat en botelles de plàstic tancades, mai de vidre, ja que després també es fa una valorització del plàstic. D'altra banda, també s'ha anunciat que es repartirà "un embut que facilita la recollida de l'oli, que inclou una rosca que s'enganxa a la botella de plàstic que, una vegada plena, es deposita en el contenidor perquè després passem a retirar-la".

De bioresidus a biodièsel

Remittel és l'empresa adjudicatària del servici de recollida separada i gestió d'oli de cuina usat en l'àmbit domèstic a l'Ajuntament de Massanassa. El contracte té una duració de tres anys, amb possibilitat d'un any de pròrroga.

La companyia forma part de Selev Biogroup, un grup empresarial especialitzat en sostenibilitat i economia circular, que ofereix solucions integrals i avançades per a la regeneració dels bioresidus. Este grup recull, transporta, separa i incorpora novament els bioresidus en el cicle econòmic, aportant valor afegit i avantatges mediambientals.

L'oli de cuina usat recollit procedent de les llars es transforma posteriorment en Biodièsel avançat de 2a i 3a generació. Reciclar estos olis afavoreix la desacceleració del calfament global del planeta, la reducció de la petjada de carboni, així com a disminuir les emissions de CO₂ a l'atmosfera.

Ubicació dels contenidors de recollida d'oli domèstic.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.