IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa guanya la campanya “El Repte del Reciclatge”

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa guanya la campanya “El Repte del Reciclatge”

25/01/2023

L'Ajuntament ha repartit els 6.000 euros del premi per a destinar-los a l'Associació Natania i a Càritas Massanassa

Massanassa ha resultat ser la guanyadora de la campanya "El Repte del Reciclatge", organitzada per Ecoembes i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en col·laboració amb l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE).

"El Repte del Reciclatge" es va desenvolupar durant el primer semestre de 2022 en un total de 19 municipis de l'Àrea Metropolitana de València, àmbit de l'EMTRE. Tots els municipis participaven en el marc d'un repte on el qual el guanyador seria la localitat que aconseguira augmentar, com a mínim, el 10% l'aportació total de residus depositats en el contenidor groc durant els mesos de campanya, respecte al mateix període de l'any anterior. De tots ells, el que, a més, durant eixe període, obtinguera la taxa de recuperació major en quilos/habitant/any.

En esta edició, Massanassa ha sigut la localitat guanyadora, incrementant el seu reciclatge en el contenidor groc respecte a l'any anterior en un 36,34%, aconseguint una taxa mitjana de recuperació de 19,37% kg/hab./any.

L'Ajuntament de Massanassa ha repartit els 6.000 euros del premi per a destinar-los a l'Associació Natania (d'ajuda a persones sense llar) i a Cáritas Massanassa.

El lliurament del premi, realitzat este matí en un acte públic en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Massanassa, ha comptat amb la presència de l'alcalde de Massanassa, Paco Comes, acompanyat d'Isaura Navarro, consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Juan Manuel Alonso de Velasco, responsable de Màrqueting d'Ecoembes, i Sara Bort, gerent de l'EMTRE. També, de la representació de les dos associacions: Sandra Hernández, de Natania, i Miguel Alejandro Gómez, de Cáritas Massanassa. 

El Repte del Reciclatge

La campanya va recórrer durant els mesos d'abril i maig els 19 municipis seleccionats de la zona de gestió de l'EMTRE, per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar. L'objectiu final era que les ciutadanes i els ciutadans separaren correctament els envasos destinats al contenidor groc -envasos de plàstic, lates i briks- i al contenidor blau -envasos de paper i cartó-, així com la resta de residus, per a augmentar la seua aportació.

L'activitat va tindre molt bona acollida per part de tots els ajuntaments participants i els seus veïns, i va aconseguir interactuar amb més de 17.000 persones que es van acostar a alguna de les múltiples activitats que es van realitzar durant la campanya. En eixa línia, durant la campanya, a més de les accions de carrer, es van dur a terme més de 120 xarrades informatives i de sensibilització a quasi 4.000 alumnes de diferents centres educatius de la zona.

Amb esta campanya es perseguix la interacció "cara a cara" amb el ciutadà, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l'àmbit geogràfic sobre el qual s'actua. Es tracta que les mateixes institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d'ensenyament de cada localitat siguen partícips i impulsores de la iniciativa. Les seues accions in situ permeten arribar al major nombre possible de veïnat i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta de residus d'envasos, fent possible el seu posterior reciclatge.

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.