IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Reciclar estalvia i millora Massanassa

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Reciclar estalvia i millora Massanassa

14/06/2023

Separa els teus residus i deposita'ls en el seu contenidor

L'impost als residus urbans recollit en la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, estableix l'obligació de l'abonament de 36,30 euros per cada tona de rebuig de residus urbans. Este impost, que ha d'abonar l'Ajuntament de Massanassa, grava els residus depositats en el contenidor gris. 

El que tirem en el contenidor gris NO es reutilitza, no entra en els sistemes de reciclatge que permeten la reutilització d'eixos materials. Els residus del contenidor gris es depositen en abocadors que contaminen el nostre planeta. És per això la regulació d'este impost.

En l'actualitat, el 79% del pes dels residus de Massanassa es depositen en el contenidor gris. Les dades han millorat amb la nova contracta. Abans, el percentatge era del 86%. Esta important reducció va fer que Massanassa guanyara el premi de 6.000 € del Repte del Reciclatge, que va finançar la Conselleria i Ecoembes i van rebre dos ONG de Massanassa.

Amb este nou impost, en el primer trimestre Massanassa ha abonat la quantitat de 16.508,98 euros. Si no es millora, en este any es calcula que haurà d'abonar-se la quantitat de 66.036 euros.

Amb la iniciativa RECICLAR ESTALVIA I MILLORA MASSANASSA convidem a tot el veïnat, associacions, moviments socials i altres col·lectius ciutadans al fet que proposen iniciatives (projectes, causes, obres, etc). Estes propostes les sotmetrem a votació, i amb els diners que s'estalvie amb la reducció dels residus depositats en el contenidor gris, finançarem la iniciativa més votada.

  • ENVIA LA TEUA PROPOSTA AMB L'ASSUMPTE "RECICLAR ESTALVIA I MILLORA MASSANASSA" AL CORREU: participacio@massanassa.es. Incorpora el teu nom, cognoms, telèfon, correu electrònic, DNI i una breu descripció de la proposta que vols que es finance amb els diners estalviats. Termini límit: 30 de setembre de 2023. 

 

Si augmentem el reciclatge, depositarem menys residus en el contenidor gris i pagarem menys. Ara tenim un nou al·licient per a continuar reciclant, estalviar i tindre més recursos per a millorar la població.

Recicla. Perquè RECICLAR ESTALVIA I MILLORA MASSANASSA.

Recorda:

  • Contenidor verd: vidre.
  • Contenidor groc: envasos de plàstic, llandes, briks, safates de suro blanc, tubs de pasta de dents, safates d'alumini, paper film i paper d'alumini, etc.
  • Contenidor blau: paper i cartó.
  • Contenidor marró: residus orgànics (restes d'aliments com a pells de fruites, espines de peix, plantes, tovallons i paper de cuina usats, etc.).
  • Contenidor taronja: oli de cuina domèstic usat.
  • Els altres residus que no poden ser reutilitzats s'han de depositar en el contenidor gris.

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.