IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
 1. Portada >
 2. Notícies & Actualitat >
 3. Execució de les obres de millora de la xarxa d'aigua potable als carrers Caritat i Catarroja

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Execució de les obres de millora de la xarxa d'aigua potable als carrers Caritat i Catarroja

29/09/2023

Actuació subvencionada per l'Excel·lentíssima Diputació Provincial de València per un import de 37.624,32 euros

S'han iniciat les obres per a la millora de la xarxa d'aigua potable als carrers Caritat i Catarroja, actuació que es troba subvencionada per l'Excel·lentíssima Diputació Provincial de València per un import de 37.624,32 euros, d'un total d'execució de 49.078,29 euros.

Concretament, l'Ajuntament ha sol·licitat esta subvenció dins de la convocatòria REACCIONA per a la millora del cicle integral de l'aigua durant l'exercici 2022 per a substituir el subministrament d'aigua potable als carrers Caritat i Catarroja. Estes obres s'enquadren en el primer cas d'actuacions que poden ser subvencionades: "Obres i instal·lacions per a la nova implantació, millora o renovació de les infraestructures vinculades al proveïment de l'aigua potable domiciliari o el sanejament en totes les facetes que componen el cicle hidràulic". És a dir, captació, potabilització, emmagatzematge, canalització, distribució, etc.

Estat actual del projecte a millora:

En l'actualitat existeixen alguns carrers del Casc antic de la població amb importants problemes en les canalitzacions per les quals se subministra l'aigua potable als habitatges. En elles la xarxa discorre per l'eix del carrer, travessant els pous de registre del clavegueram, i és de fibrociment. Les escomeses domiciliàries són de canonada de plom. La totalitat de la xarxa d'aigua potable que discorre pel carrer Caritat es troba en esta situació. En el C/ Caritat la deficiència es troba des del número 4 i fins al final del carrer, en la seua intersecció amb el C/ Verge Miraculosa. En el de Catarroja, en el tram comprés entre els carrers Verge Miraculosa i C/ Sant Pere.

Descripció del projecte a realitzar:

Als carrers Caritat i Catarroja només se substitueix la xarxa d'aigua potable. L'actuació comportarà la realització dels treballs següents en un termini màxim de mes i mig:

 • Demolició del paviment de les voreres (rajola de formigó i solera de formigó). Es mantindrà la vorada, procurant no deteriorar-lo.
 • Excavació de rasa, amb una amplària de 40 cm i una profunditat de 60 cm.
 • Col·locació de canonada de polietilé d'alta densitat (DN90mm), per a ús alimentari, sobre llit d'arena. La rasa s'emplenarà amb arena fins a superar en 20 cm. la generatriu superior de la canonada d'aigua.
 • En els trams que discorre per la calçada la canonada es encamisarà amb tub de P.V.C de 200 mm. i es formigonarà.
 • Connexió de les noves escomeses domiciliàries a la nova canonada, en punts pròxims a les existents.
 • Prova d'estanquitat.
 • Connexió de la nova canonada a la xarxa existent.
 • Farcit i compactat de la rasa amb llastos artificials.
 • Desconnexió de les escomeses existents i connexió de les noves escomeses a les edificacions.
 • Tall del subministrament d'aigua potable de la canonada de fibrociment que discorre per l'eix de carrer. La canonada es quedarà enterrada i sense servici.
 • Segellat de la xarxa.
 • Solera de formigó H-20, de 15 cm. de grossària en les voreres i de 20 cm. en calçada.
 • Rajola de formigó de quatre pastilles en voreres. I capa d'aglomerat asfàltic en calent, de 4 cm. de grossària en calçada.

 

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.