IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Jornades Locals 25N: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Jornades Locals 25N: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

15/11/2023

Del 20 al 26 de novembre de 2023

L'Ajuntament de Massanassa, a través dels Serveis Socials i Igualtat, ha organitzat les jornades "Massanassa unida contra les violències masclistes" per a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Un programa que agrupa activitats dirigides a tota la població i comunitat educativa, i que compta amb la col·laboració d'associacions locals en el seu disseny com són l'associació de Dones Progressistes de Massanassa, Ames de Casa Tyrius i el Grup de Danses Gent Gran. 

La primera cita d'estes jornades de Massanassa serà el dilluns 20 de novembre a les 17:30h en l'Edifici de Serveis Socials, situat en C/Major, 15, amb un Club de Lectura per la Igualtat. Un debat on es comentaran les pinzellades generals del llibre "Canción dulce", de Leïla Slimani.

El dimarts 21 de novembre, tindrà lloc un videofòrum amb la projecció de la pel·lícula "Volar", de Bertha Gaztelumendi, amb posterior debat. Serà a les 18:30h a l'Auditori Municipal Salvador Seguí.

La programació continuarà el dimecres 22 de novembre, on a les 18:00h es presentaran les jornades commemoratives del 25 de novembre "Massanassa unida contra les violències masclistes" a la Sala Gabriel Cualladó, situada a l'auditori municipal. Seguidament, es procedirà a realitzar un taller formatiu dirigit a la ciutadania "De portes endins". Un taller que també rebrà l'alumnat d'ESO de l'IES Massanassa i del Col·legi San José y San Andrés, amb diverses sessions que es faran el dijous 23 novembre en horari de 09:00h a 14:00h.

Per a l'alumnat d'infantil i primària dels centres educatius del municipi, CEI Ausiàs March, CEP Lluís Vives i el Col·legi San José y San Andrés, també s'ha organitzat unes sessions formatives a través de la representació teatral "Sabates contades", i que tindran lloc el divendres 24 de novembre en horari de 09:00h a 14:00h a l'Auditori Municipal Salvador Seguí. Un espectacle que busca conscienciar sobre la igualtat de gènere als més xicotets.

El mateix divendres a la vesprada, a les 18:00h a l'Auditori Municipal Salvador Seguí, es projectarà un segon documental amb posterior debat. En esta ocasió, serà "Patriarcat: l'organisme nociu", una producció de Pandora Box TV dirigida per Albert Sanfeliu Rodríguez i Teresa Soler Garrido, nominada als Premis Goya 2023 en cinc categories. Un documental que aborda la història de quatre dones que comparteixen la seua visió i reflexions sobre la violència masclista des d'una perspectiva enfortida.

El dissabte 25 de novembre, es convoca a tota la ciutadania a les 13:00h a fer un minut de silenci solemne en memòria de totes les dones assassinades per violència masclista durant 2023 en la Plaça de les Escoles Velles. I, a les 17:30h, s'ha establit un punt de trobada davant de l'estació de tren de Massanassa per a totes aquelles persones que desitgen assistir a la Manifestació 25N contra la violència de gènere de València.

El diumenge 26 de novembre tindrà lloc la IV Marxa Agermanades dels pobles de l'Horta Sud. L'eixida des de Massanassa serà a les 10:00h des de la Plaça de les Escoles Velles. Enguany, Massanassa acollirà la finalització de la marxa, sent la mateixa a les 11:00h en la Plaça del Parc Camp de Túria, on es realitzarà la lectura del manifest, una performance i es finalitzarà amb l'actuació musical Cor Dona Veu.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.